Met onze 3D Laser Scanner leggen wij gebouwen in 3D vast.

Aan 3D Laserscannen / 3D inmeten en modelling is een toenemende behoefte. Na jarenlange ervaring met het op traditionele wijze op- en inmeten van bestaande bouwprojecten hebben wij het 3D scannen van gebouwen met behulp van 3D lasertechniek toegevoegd aan onze werkwijze. Met onze apparatuur en onze kennis om hier mee om te gaan, willen wij u graag terzijde staan.

Uitleg

Met de 3D – laserscanner verkrijgen we de exacte meetgegevens van een bestaande situatie van een gebouw, een installatie of een object. De meetmethodiek met apparatuur met een hoogwaardige ingebouwde  laser- en computertechniek leidt tot een groot aantal extra voordelen in het totale bouwproces ten opzichte van het bekende traditionele opmeten.  We scannen zowel buiten- als binnenomgevingen.  Met behulp van nauwkeurige scans van binnen of buiten wordt een op maat gemaakte 3D scan of meetpunten‘’wolk’’ (pointcloud) gerealiseerd van de bestaande toestand.  Met de juiste CAD programmatuur zijn we in staat om hiermee zeer nauwkeurige bestaande toestanden te kunnen tekenen.

Naast het in maat digitaal vastleggen van de bestaande toestand  zijn we met de puntenwolken in staat de bestaande toestand beter te kunnen analyseren, bijvoorbeeld verzakkingen en hieruit gefundeerde conclusies te kunnen opmaken. 3D scanning en modelling verkleint de kans op ontwerp- en bouwfouten en kan tevens beschouwd worden als een juridisch document.  Het is altijd de weergave van een nul-situatie.

In ontelbaar veel punten, in zogenaamde pointclouds, worden bestaande situaties inclusief een fotorealistisch beeld door de laser vastgelegd, welke wij  kunnen omzetten in een 3D BIM model.  Dit doen wij bij voorkeur in ArchiCAD, maar Revit of IFC is ook mogelijk. Wij kunnen dit voor u doen, maar het door ons enkel aanleveren van de pointcloud aan u kan ook.

Nulmeting:
Voor het vaststellen van bevingschade in het aardbevingsgebieden, het  juridisch vastleggen ervan is het 3D Scannen bij uitstek een geweldig gereedschap, maar is dat ook voor het tussentijds vastleggen van een bouwfase (bijvoorbeeld leidingwerk).

Wij werken samen met BIMnD uit Eindhoven.

Neem contact met ons op

We zijn er even niet, maar stuur ons een e-mail en we nemen zsm contact met je op!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken