Nieuwe Veemarkt
Ontwerp: Walon Architectenbureau
Uitwerking: AREA08

Ruim 10 jaar geleden speelde de gedachte om de Veemarkt van Leeuwarden te laten verhuizen uit het toenmalige FEC.  Dit hebben we destijds onderzocht (zie afbeeldingen). Toch is de veemarkt gebleven waar ze zat namelijk bij het huidige WTC.  De ontwikkelingen in dit gebied sluiten momenteel steeds minder aan op deze functie, vandaar dat verhuizing van de Veemarkt Leeuwarden wederom actueel is.


Bedrijfsverzamelgebouw Marssum (Fr)
Ontwerp: AREA08 + Walon Architectenbureau

Bouwbedrijf Westra te Marssum had genoeg grond rondom de bestaande werkplaats met kantoor om daaromheen een bedrijfsverzamelgebouw te realiseren. Na akkoord van de Gemeente/Welstand  had het ontwikkel- en bouwproces opgestart kunnen worden, evenwel de impact van de ontstane  financiële crisis in 2008 was van dien aard dat de vraag naar bedrijfsruimte instortte.  De plannen zijn toen ‘in de ijkast’ gezet door de opdrachtgever.


Kantoor met Werkplaats Heerenveen
Ontwerp: Walon Architectenbureau
Visualisatie: AREA08

Opdrachtgever wilde een kantoor met werkplaats realiseren en had hiervoor een kavel beschikbaar. Toch is het er nooit van gekomen. Alles afwegende werd er uiteindelijk gekozen voor voortzetting van het bedrijf in een bestaand pand elders in Heerenveen. 


Hotel bij Leeuwarden
Ontwerp: Walon Architectenbureau
Uitwerking: AREA08

De eigenaar van een bestaande horecagelegenheid aan de rand van Leeuwarden wilde een onderzoek naar de mogelijkheden om bij zijn bestaande restaurant een hotelcomplex met bowlingbanen te realiseren.  Naast de financiële consequenties moest het plan ook  door Gemeente en Welstand  worden beoordeeld. Dit al was positief.  Ondanks dat is het plan, dat speelde in 2008, er niet van gekomen.


Havenfront Workumertrekvaart Workum
Ontwerp : Architectenburo Greydanus bna Bolsward
Visualisatie : AREA08

De opdrachtgever wilde ten oosten van Workum een ontwerp voor de combinatie van boothuizen en wonen. Het plan, dat speelde in 2008, ging niet door.

Meest recente projecten
Neem contact met ons op

We zijn er even niet, maar stuur ons een e-mail en we nemen zsm contact met je op!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken