Wij leggen gebouwen in 3D vast met onze 3D Laser Scanner 

Aan 3D Laserscannen / 3D inmeten is een toenemende behoefte. Na jarenlange ervaring met het op traditionele wijze op- en inmeten van bestaande bouwprojecten hebben wij het 3D scannen van gebouwen met behulp van 3D lasertechniek toegevoegd aan onze werkwijze. Met onze apparatuur en kennis, willen wij u graag terzijde staan.

Uitleg

3D – laserscantechniek genereert vrijwel exacte meetgegevens van de bestaande situatie van een gebouw, een installatie of een object. De meetmethodiek leidt tot een groot aantal extra voordelen in het totale bouwproces ten opzichte van het bekende traditionele opmeten voor zowel binnen als buiten. Nauwkeurige op maat gemaakte scans leveren meetpunten‘’wolken’’ (pointcloud) wat als het ware een kopie oplevert van de geregistreerde bestaande toestand.  Met de juiste CAD programmatuur zijn we in staat om vervolgens hiermee zeer nauwkeurige bestaande toestanden te kunnen tekenen of te modelleren.

Naast het in maat digitaal vastleggen van de bestaande toestand  zijn we met de puntenwolken in staat de bestaande toestand beter te kunnen analyseren, zoals verzakkingen, scheefstand, scheurvorming etcetera, zodat hieruit gefundeerde conclusies opgemaakt kunnen worden.  3D scanning en modelling verkleint de kans op ontwerp- en bouwfouten. Het kan eveneens beschouwd worden als een juridisch document.  Het is altijd de weergave van een nul-situatie.

In ontelbaar veel punten, in zogenaamde pointclouds, worden bestaande situaties inclusief een fotorealistisch beeld door de laser vastgelegd, welke wij kunnen omzetten in een 3D BIM model. Dit doen wij bij voorkeur in ArchiCAD, maar Revit of IFC is ook mogelijk. Wij kunnen dit voor u doen, maar het door ons enkel aanleveren van de pointcloud aan u kan ook.

Nulmeting:
Voor het vaststellen van bevingschade in het aardbevingsgebieden, het  juridisch vastleggen ervan is het 3D Scannen bij uitstek een geweldig gereedschap, maar is dat ook voor het tussentijds vastleggen van een bouwfase (bijvoorbeeld leidingwerk).

Wij werken samen met BIMnD uit Eindhoven.

Neem contact met ons op

We zijn er even niet, maar stuur ons een e-mail en we nemen zsm contact met je op!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken