AREA08.  Eigen ontwikkelde innovatieve 3D-BIM steigertekenmethodiek.

Een krachtige en unieke methode die een volledig werkend 3D-BIM-model genereert en waarmee onderlinge communicatie en samenwerking in de bouw ook voor steigerwerk maximaal tot zijn recht komt.

Overleg met en goede feedback van deze steigerbouwers en 2 manjaar werk heeft geleid tot de ontwikkeling van een uniek 3D BIM steigertekensystematiek en – methodiek voor Layher Allround – en Blitz – Steigersystemen met behulp van ArchiCAD.

Voor het tekenwerk zijn de meest belangrijke steigeronderdelen opgenomen in de 3D-objecten bibliotheek. Ze hebben eigen kleuren gekregen gebaseerd op de maat van de Layher standaards. De gekleurde objecten geven een goed inzicht in de opbouw van de steiger.  Plattegronden, aanzichten en doorsneden van de verschillende steigerlagen ten behoeve van het 2D tekenwerk zijn gekoppeld aan het 3D model.

Door het installeren van de App ‘’BIMx’’ kan men op de laptop, op tablet of op mobiele telefoon virtueel door de steigers en/of ondersteuningen heen wandelen. Materiaalstaten en stuklijsten rollen automatisch uit het getekende model.

Er kan geheel worden getekend volgens de Richtlijn Steigers. Een krachtige en unieke methode die een volledig werkend 3D-model genereert en waarmee onderlinge communicatie en samenwerking in de bouw ook voor steigerwerk maximaal tot zijn recht komt.

Voordelen en mogelijkheden van de 3D-BIM Steigertekenmethodiek

1. ontwikkelen van BIM steiger modellen ( Layher steiger ) in ArchiCAD;
2. effectieve 3D- tekenmethodiek aansluitend bij de hedendaagse bouwvoorbereiding;
3. plattegrond- en geveltekeningen in 2D  zijn gekoppeld aan het 3D-model en gesorteerd op  kleur en/of schema;
4. materiaalstaten / hoeveelheden worden automatisch bijgehouden;
5. 3D virtuele maquettes op computer, tablet en mobiele telefoon met behulp van BIMx;
6. steigers in kleur voor maximaal inzicht in de opbouw en maatvoering;
7. DWG, PDF uitwisseling;
8. IFC uitwisseling van 3D-modellen  met de diverse bouwpartners;
9. uitwisseling met constructieve rekenprogramma’s (bv SCIA)  mogelijk;
10. vergroting veiligheid bouwplaats door goede voorbereiding;

Kleur maakt steigers helder en inzichtelijk.

Steigers worden grotendeels opgebouwd uit ronde thermisch verzinkt stalen buizen. Fantastische steigers en ondersteuningen kunnen hiermee worden gerealiseerd. Wij hebben met onze tekenmethodiek bewust gekozen deze steigers in kleur weer te geven in plaats van in grijs. Dit leidt in de ontwerpfase tot een kleurige steiger die er in werkelijkheid nooit zal zijn, maar die wel een maximaal inzicht en begrip verschaft in de opbouw van de steiger.  Bovendien is dit tijdens het realiseren van de steiger door de steigerbouwers ook uitermate helder en inzichtelijk.

Iedere vakmaat heeft een eigen kleur. Liggers en diagonalen behorend bij een vakmaat van bijvoorbeeld 1400 mm zijn groen en bij een vakmaat van 2572 mm zijn rood.  Staanders hebben ook ieder eigen kleuren afhankelijk van de lengte. Grijs is dan bijvoorbeeld 3000 mm en blauw 2000 mm.
Alle kleuren kunnen overigens worden aangepast naar believen, zowel in 2D als in 3D.

Door het installeren van de App ‘’BIMx’’ kan men op de laptop, op tablet of op mobiele telefoon virtueel door de ondersteuning heen wandelen.

Aanschaf AREA08 Steigertekenmethodiek. De opties zijn:

  • Aanschaf van het Systeem en Zelf Uitwerken
  • Ook voor de internationale markt
  • Uitbesteden
  • Informatie:  zie contactgegevens

Onze BIM-steigertekenmethodiek is door diverse steigerbouwers aangeschaft te weten Gjaltema en Klijnstra in Groningen en Sijperda Verhuur  in Leeuwarden.

Neem contact met ons op

We zijn er even niet, maar stuur ons een e-mail en we nemen zsm contact met je op!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken