Bouwprojecten strak sturen, begeleiden en op een succesvolle wijze opleveren. 

Directievoering & Bouwtoezicht

Wij nemen de leiding van het bouwproject op ons. Wij zorgen ervoor dat alle partijen vooraf en tijdens het bouwproces exact en duidelijk weten wat er van hen verwacht wordt en dat de afspraken nagekomen worden door middel van onder andere het opstellen van goede bouwcontracten en goede verslaglegging tijdens en na de bouw.

De kosten, de gecontracteerde kwaliteit, het materiaalgebruik, de toegepaste bouwmethodieken wijzigingen en de tijdsduur worden door ons getoetst en bewaakt.

Uw ambities moeten worden gerealiseerd, waarbij we u steeds zo goed informeren zodat u juiste beslissingen kunt nemen.   In geval van mogelijke problemen kan adequaat worden ingegrepen, zodat het toch goed komt, waarbij we eventuele problemen zo snel mogelijk oplossen.

Projectmanagement

Het ontwikkelen van een nieuw gebouw, verbouwen, herontwikkelen of transformeren doen we zelf niet, maar hierin kunnen we wel heel goed adviseren vanaf initiatief tot en met uitvoering, oplevering en nazorg.

Mediation & Arbitrage

Helaas komt het in de bouw voor dat er dingen misgaan. Veelal kan dat worden voorkomen met een goede voorbereiding. Het maken van goede afspraken en de bouw contractueel goed vastleggen is erg belangrijk.
Het is essentieel om van te voren heel helder te weten wat je krijgt ( tekeningen en detailleringen), wat het kost, wie het gaat doen, hoe het gedaan wordt en wanneer het project klaar is.
Een bouwadviseur kan hierin een heel belangrijke rol vervullen. Wij kunnen die rol op ons nemen.  Het er uit bezuinigen van een bouwadviseur is vaak niet kostenbesparend en is vaak zeer nadelig voor de kwaliteit van het werk.
Veel conflicten zijn terug te voeren naar bovenstaande als dat niet goed geregeld is. In het geval dat er dan een geschil ontstaat, is het eigenlijk al te laat. Dit voorkomen door er met elkaar proberen uit te komen is voor alle partijen meestal de meest wijze optie, ondanks gevoelens van onrechtvaardigheid. Het aanstellen van een onafhankelijke mediator kan dan een goede oplossing zijn.

Soms blijkt dat dit een gepasseerd station is en helpt mediation niet meer. De gang naar de rechter en/of arbitragecommissie is dan nog vaak de enige optie. Dit kost helaas altijd erg veel tijd, geld en ergernis.  Succes is ook niet verzekerd !  In geval van een conflict tijdens de bouw of voor vlak voor de oplevering staat het bouwproject op ‘hold ‘en kan dan voorlopig niet worden afgemaakt en/of gebruikt.

Wij kunnen een belangrijke rol vervullen, hierin te ondersteunen, te adviseren, te voorkomen en te begeleiden. 

Neem contact met ons op

We zijn er even niet, maar stuur ons een e-mail en we nemen zsm contact met je op!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken