Waterwoning Leeuwarden :

Ontwerp Waterwoning Blitsaerd Leeuwarden

AREA08  heeft in 2011 een bijzondere nieuwbouw-woning ontworpen aan het water van de finish van elfstedentocht De Bonke te Leeuwarden.  Het beeldkwaliteitsplan eist dat de woningen de uitstraling moeten krijgen van ‘typische waterwoningen’

Het ontwerp is een woning welke is getransformeerd richting boot, met een schuine voorgevel en een breed balkon als zijnde de brug van de boot. De gevelvlakken zijn opgetrokken met onbehandelde verticale red cedar latten’ in een open gevelbekleding-systeem, ‘licht en rijzend’.  Een ingetogen natuurlijke kleur, een wit golfplaten dak en slanke detailleringen.
Tegelijkertijd voorziet het ontwerp van de woning in de duurzame gedachte door slim gebruik te maken van passieve zonne-energie.  Veel glasoppervlakte op het zuiden met grote overstekken ter voorkoming van te grote opwarming en een oriëntatie en schuinte van het dak zodanig dat dit zeer gunstig is voor zonnepanelen.

De totstandkoming van de houtskeletbouw-woning wisten wij tegen een zeer gunstige prijs te realiseren door het bouwproces op ongebruikelijke wijze te organiseren.

Hier gold letterlijk:  ‘Het krijgen van meer woning voor minder geld’


Woningen Dorpskern Koudum


6 Nieuwbouwwoningen Dorpskern Koudum

In de dorpskern van Koudum, op de hoek van de Smidsweg met de Hoofdstraat wilde WoonFriesland 6 woningen  realiseren. In opdracht van en in samenwerking met Architectenburo Greydanus uit Bolsward is de uitwerking van het ontwerp, de omgevingsvergunning en zijn de werktekeningen tot stand gekomen.

ontwerp : Architectenbureau Greydanus bna Bolsward
uitwerking : AREA08
uitvoering : Noppert Heerenveen

 

 

 

Nieuwbouw Woning Leeuwarden :

Ontwerp Nieuwbouw Eigen Woning Zuiderburen Leeuwarden

Ontwerp : AREA8
Uitvoering : In eigen beheer

Meest recente projecten
Neem contact met ons op

We zijn er even niet, maar stuur ons een e-mail en we nemen zsm contact met je op!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken