Bouwmanagement Herontwikkeling V&D Leeuwarden

Na onze rol in onder andere het bouwmanagement ten behoeve van de ingrijpende (ver)bouw van het aangrenzende Statemapand in de Oude Lombardsteeg voor CBRE Global Investors zijn wij aansluitend door hen  ingeschakeld de bouwcoördinatie op ons te nemen voor de herontwikkeling van de voormalige V&D panden te Leeuwarden. In een deel daarvan is de Spaanse kledingketen ZARA gekomen. De Architecten Cie te Amsterdam tekende voor het ontwerp.

opdrachtgever  : CBRE Global Investors
architect : de Architecten Cie
constructeur :  Van der Werf en Lankhorst
aannemer : Retail Bouw Nederland
advies installaties : Technion Adviseurs
advies brandveiligheid: Bureau Veldweg
bouwmanagement : AREA08


Bouwmanagement Schuurmans Vuurwerkbewaarplaatsen Leeuwarden

Opdrachtgever : 1e Nederlandse Kunstvuurwerkfabriek J.N. Schuurmans

Bijdrage AREA08:
– bestektekeningen / BIM-modelleerwerk
– omgevingsvergunning (fase 2)
– aanbesteding
– bouwvoorbereiding
– uitvoeringstekeningen
– advies bouwtechniek
– directievoering en bouwtoezicht

Schuurmans Leeuwarden was een van de grootste vuurwerkimporteurs van Nederland en toonaangevend op gebied van ontwikkeling en veiligheid van vuurwerk. Na de vuurwerkramp in Enschede in 2000 veranderde de regelgeving omtrent de opslag van vuurwerk enorm. In verschillende fasen moest het meer dan 4 voetbalvelden grote terrein daarvoor worden omgebouwd met nieuwe vuurwerkbewaarplaatsen en voorzien van een enorm Sprinklerinstallatie systeem.
AREA08 heeft vanaf 2005 tot en met 2007 het bouwmanagement, de vele miljoenen kostende operatie, voor haar rekening genomen.  Bouwbegeleiding en -advies, planning, deadlines, veel tekenwerk, vergunningen, regelgeving, veiligheid, ARBO,  milieuwetgeving en overheidscontroles markeerden onze werkzaamheden van deze zeer specifieke opdracht.

Het in 1812 opgerichte Leeuwarder bedrijf voor kunstvuurwerk ging in 2014 plotseling failliet vlak na de aandelenoverdracht aan buitenlandse investeerders. Op dit moment wordt er geen vuurwerk opgeslagen. Binnenkort valt de beslissing om voetbalclub SC Cambuur naar de terreinen te laten verhuizen. Zodra dat zeker is zal het bestemmingsplan aangepast worden en zullen de bewaarplaatsen worden gesloopt.

aannemer fase 1 : Geveke Heerenveen
aannemer fase 2 : Aannemingsbedrijf Hakvoort B.V.
installateur : Stork Worksphere
advies brandveiligheid : Ajax – Chubb
constructeur :  Meijer & Joustra


Bouwmanagement Schuurwoning & Bijgebouw Langbroek

Opdrachtgever : Particulier
Architect : Studio SKA

Bijdrage ARAE08:
– advies bouwtechniek
– advies bouwkosten
– directievoering en bouwtoezicht

Op de plaats waar vroeger de schuren stonden van het boerenbedrijf komt een woonhuis. Onder het regiem van ‘Rood voor Rood’ kan er bedrijfsonroerend goed worden verwijderd en zijn er bouw ontwikkelingen mogelijk om het platteland te stimuleren en leefbaar te houden.
Deze woning in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is zo’n project.  Je kunt je voorstellen dat in de Randstad zo’n locatie ‘roof-goed’ en een lot uit de loterij is. Architectuurstudio SKA tekende voor het ontwerp.  Alle uitvoerende bedrijven waren ketenpartners van de opdrachtgevers.

AREA08 is als bouwmanager aangesteld door opdrachtgevers. 

 


Bouwmanagement Dijkwoning Engwierum

Opdrachtgever : Particulier
Architect : H.J. Bos Ternaard

Bijdrage AREA08:
– omgevingsvergunning
– bestektekeningen / 3D- BIM modellering
– aanbesteding
– bouwvoorbereiding
– uitvoeringstekeningen
– directievoering en bouwtoezicht

Op de plaats waar ooit een vervallen boerderijtje stond, staat nu aan de Friese kant van het Lauwersmeer in de buurt van Dokkum een bijzondere woning ontworpen door architect H.J. Bos uit Ternaard. Gelegen aan het einde van een doodlopende weg op een fantastische en stille plek aan de voormalige zeedijk. De woning is opgedeeld in 2 gedeelten; een tuin- en een dijkwoning die met elkaar verbonden zijn via een glazen trappenhuis. De dijkwoning, staande op een betonnen voet en twee grote gelamineerd houten balken verheft zich boven de dijk uit en verschaft zo een ’waanzinnig’  zicht over het Lauwersmeergebied en zover de horizon reikt. De tuinwoning is grondgebonden en zorgt voor de relatie met de tuin. Rondom lopen schapen en ezels.

AREA08 is als bouwmanager aangesteld door opdrachtgevers.

Meest recente projecten
Neem contact met ons op

We zijn er even niet, maar stuur ons een e-mail en we nemen zsm contact met je op!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt

Begin met typen en druk op Enter om te zoeken